A treia ediţie a sărbătorii Parada Portului Popular Românesc – 14 mai 2017, Bucovina, Cernăuți

Eveniment organizat de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi

În Bucovina, la Cernăuți, Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” orgnizează pe data de 14 mai 2017 a treia ediţie a sărbătorii Parada Portului Popular Românesc.  Această manifestare românească a debutat în 2015 și aduce în fiecare an bucurie în sulfetul tuturor românilor.

Evenimentul începe la ora 14:00 și are ca punct de înâlnire intersecţia străzii Catedralei cu str. Kobyleanska, în dreptul Catedralei Pogorârea Sfântului Duh. Va continua pe fosta stradă Domnească, pietonala oraşului, actualmente Olga Kobyleanska.

„Să transformăm această stradă pentru o jumătate de zi în una cu adevărat românească, plină de cântec, de joc şi de voie bună. Frumoasele noastre costume populare ne vor ajuta să ne simţim cu toţii bine. Aşa precum i-au ajutat și pe strămoşii noştri de-a lungul timpului. Alături de noi vor fi diverse colective de artişti amatori, ansambluri de dans, colective etnofolclorice din regiune, precum şi artişti profesionişti din România și Republica Moldova, pe care îi aşteptăm cu drag” – fragemnt din comunicatul de presă lansat de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi.